Verloskunde

Ben jij zwanger?

Je kunt bij ons ook terecht voor verloskunde en de eerste medische echo’s.

Een complete praktijk met verloskunde

Ben je zwanger en ben je op zoek naar een hoogkwalitatieve, tijdnemende en ervaren deskundige gecertificeerde echoscopist? Dan ben je van harte welkom bij ons echocentrum. Je mag namelijk zelf kiezen waar je jouw eerstelijns medische echo’s of pretecho’s wilt laten uitvoeren! Wij bieden je verschillende samenwerkingsverbanden aan.

Samenwerking Verloskundigenpraktijk Velserbroek & IJmuiden en Uitgeest & Akersloot

Als je je als zwangere aanmeldt bij een verloskundigenpraktijk, hoe prettig is het dan dat je ook rechtstreeks echo’s ingepland kunt krijgen op dezelfde locatie? Dit is de reden waardoor Echocentrum Velsen is ontstaan.

Het verloskundig team van verloskundigenpraktijk Velserbroek & IJmuiden e.o. en de praktijk in Uitgeest & Akersloot staan stil bij wat haar cliënten willen. Het verloskundig team wil je alles onder 1 dak bieden en daar horen dan ook de eerste lijns echo’s bij. Als zwangere wil je zorg die op jou is afgestemd, dus zorg op maat en dichtbij huis!?

Alles onder één dak

Ons echocentrum bevindt zich dan ook in het zorgcentrum in Velserbroek, in het pand van Verloskundigenpraktijk Velserbroek en IJmuiden e.o. Dit bevordert de korte lijnen en samenwerking met het verloskundig team.

Als zwangere kom je voor een kennismakingsgesprek met de verloskundige op de praktijk. Dit gesprek wordt de intake genoemd. Tijdens deze intake worden jouw zwangerschaps relevante wensen en gegevens gevraagd. Je krijgt als zwangere ook de informatie over de mogelijkheden van medische en niet-medische echo’s tijdens jouw zwangerschap.

Alle eerste lijns medische echo’s kun je laten uitvoeren in Echocentrum Velsen. Wij hebben namelijk zowel de speciale gecertificeerde echoscopisten, als licentie vanuit het AMC, als de kwalitatief gestelde eisen aan het echoapparaat in huis. Hierdoor hoef je niet voor bepaalde echo’s naar een ander echocentrum.

De prenatale screening

Wil je jouw ongeboren kind laten onderzoeken?

Jouw verloskundige zal je vragen of je meer wilt weten over de screening van het down-, edwards en patausyndroom en of je meer wilt weten over de 13 en 20 weken echo. Je bent niet verplicht jouw ongeboren kind te laten screenen. Je beslist zelf of je dat wilt. Het verloskundig team zal je informeren over de onderzoeken: screening op down-, edwards- en patausyndroom en de 13 en 20 weken echo. Dit onderzoek heet prenatale screening.

Screening op down-, edwards- en pateausyndroom kan uitgevoerd worden door een NIPT test.

NIPT TEST

NIPT betekent: niet-invasieve prenatale test. Dit is een bloedonderzoek. Voor het bloedonderzoek wordt bloed afgenomen uit uw arm. Je loopt geen risico op een miskraam.
Het onderzoek kan vanaf 11 weken zwangerschap.

vanaf 11 weken

Hoe verloopt de 13 weken echo?

De 13 weken echo lijkt veel op de 20 weken echo. Deze echo vindt plaats in een vroeg stadium van je zwangerschap. Er wordt net als bij de 20 weken echo gekeken naar eventuele aangeboren structurele lichamelijk afwijkingen, die al zichtbaar zijn in deze fase van je zwangerschap. Net als bij alle onderzoeken naar de gezondheid van je baby is de 13 weken echo laten uitvoeren een eigen keuze. 

Als je meer wilt weten over deze screening, verwijzen we je naar de website van het RIVM: pns.nl.

Hoe verloopt de 20 weken echo?

Via jouw buik wordt een echo gemaakt van jouw kind. Bij de 20 weken echo wordt het hele kind goed bekeken. Alleen speciaal opgeleide echoscopisten mogen de 20 wekenecho uitvoeren. Vaak moet je voor het onderzoek naar een speciaal echocentrum. Echocentrum Velsen biedt jou de mogelijkheid om deze echo voor je uit te voeren.

Als je meer wilt weten over deze screening, verwijzen we je naar de website van het RIVM: pns.nl.

Externe professionele samenwerking

Het structureel echoscopisch onderzoek (SEO). Het SEO maakt deel uit van de prenatale screening en wordt alleen uitgevoerd indien je een intake bij een verloskundepraktijk hebt gehad en kiest voor dit onderzoek. Hier de samenwerking met onze externe professionals.

Samenwerking AMC

Wij hebben voor SEO een kwaliteitsovereenkomst met de Stichting Prenatale Screening Amsterdam en Omstreken (SPSAO). In het kader van de kwaliteitsbewaking vinden er visitaties plaats door de visitatiecommissie van de SPSAO van het AMC.

Samenwerking IJmond Geboortezorg

Wij zijn met trots ook onderdeel van IJmond Geboortezorg. Door onderdeel te zijn van IJmond Geboortezorg, hebben wij korte lijnen, duidelijke onderlinge afspraken en een goede samenwerking met andere verloskundigenpraktijken, kraamzorg, echocentra en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Samenwerking Spaarne Gasthuis

Indien je wilt bevallen in het Spaarne Gasthuis in Haarlem, kunnen wij ook jouw medische eerste lijns echo’s uitvoeren.

Samenwerking Medisch Centrum Alkmaar

Indien je wilt bevallen in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) kunnen wij ook jouw medische eerste lijns echo’s uitvoeren.

De Verloskundigen

Iboyca
Holkenborg

Tinou
Jonker-de Boer

Ben je zwanger en heb je nog geen verloskundige?

Wil je meer weten over onze samenwerking met de verloskundepraktijk? Je kunt hier ook je zwangerschap aanmelden.

Echocentrum Velsen

Aletta Jacobsstraat 200-220
1991 PW Velserbroek

Afspraak maken

Direct een afspraak per telefoon inplannen

023-5201205